The Shirt Factory

Med passion för skjortor.

The Shirt Factory är inte ett klädmärke som också gör skjortor. Eller ett skjortmärke som också gör kläder. Vi har valt att fokusera på en enda sak – att tillverka de bästa, snyggaste och skönaste skjortorna som går att köpa för pengar. 

Allt vi gör utgår från en mycket enkel filosofi – kärleken till skjortan. Det är den som gör att vi alltid väljer de finaste tygerna från de bästa leverantörerna. Det är den som gör att vi sliter ner våra pennor mot ritbordet i jakten på den perfekta passformen. Det är därför vi engagerar oss i stygntäthet och knappkvalitet som andra engagerar sig i vädret på semestern. Och det är därför vi orkar pusha våra leverantörer att vara lika noggranna som vi är.

 
Skjortor sedan 1988.

Bland alla skjortor i din garderob, vad är det egentligen som gör att fingrarna söker sig till en viss skjorta? Till den där skjortan man skulle använda varje dag om man kunde? Med den frågan som utgångspunkt skapade Linnéa Braun det svenska skjortmärket The Shirt Factory för nästan 30 år sedan.

Varje halvår skapar vår designer nya skjortor tillsammans med sitt designteam. På The Shirt Factory har vi valt att arbeta på traditionellt vis där skisserna görs för hand. Sedan syr vi upp de första proverna i ateljé i Stockholm. Allt för att behålla kontrollen över plaggens egenskaper så långt som möjligt.

Processen är tidskrävande och ställer stora krav på hantverkskunnande, men skänker också plaggen en alldeles speciell känsla och perfektion i passformen. Vi kallar det "True passion for Shirts".

Vi vill att det ska finnas en själ i våra skjortor. Det är själva utgångspunkten i vårt arbete. Vi vill att bäraren ska känna sig rätt, oavsett tillfälle. Vi strävar alltid efter att göra det enkla vackert. Hellre genom att dra ifrån än att lägga till.

 
Lediga jobb på The Shirt Factory

Älskar du skjortor lika mycket som vi? Då är du nog lite galen. Och helt rätt person att jobba med oss.

Just nu har vi inga lediga tjänster, men vi tar gärna emot spontana ansökningar. Men innan du skickar in din ansökan är det en sak som du ska veta:

Hos oss är mellanlägg i kragen och knappar inget ovanligt samtalsämne på fikarasten. Vi synar tyger och material, mönster och färger i allt som finns omkring oss. Vi diskuterar sömmarnas stygntäthet och fördjupar oss gärna i passformer och bröstfickans optimala placering.

Det är helt enkelt så vi är, vi som jobbar på The Shirt Factory. Vi älskar skjortor och allt som har med dem att göra. Låter det lite märkligt? Då är du nog inte den vi letar efter. Låter det kul och inspirerande? Då är du kanske helt rätt person.

Och kan du dessutom kombinera ditt intresse för skjortor med ett stort engagemang, ansvarskänsla, förmåga att möta människor och erfarenhet av personlig försäljning – ja, då är jobbet så gott som ditt.

Maila till jobb@shirtfactory.se eller besök oss i någon av våra butiker. Välkommen.

The Shirt Factory